Zonnepanelen delen

zonnepanelen-delen

Crowdfundingplatform zonnepanelendelen.nl maakt het je nu wel heel makkelijk om over te schakelen op zonne-energie. Ook als je zelf geen zonnepanelen kunt plaatsen. De club kreeg onlangs een investering van een half miljoen euro om de succesformule uit te bouwen.

Steeds meer burgers, eigenaren van gebouwen en lokale energiecoöperaties willen zonne-energieprojecten realiseren die het eigen dak overstijgen. Crowdfundingplatformzonnepanelendelen.nl speelt hierop in door vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Zo werkt het

Op het platform kun je intekenen op bestaande projecten of er zelf een starten. Een voorbeeld van een lopend project is Zonnewijde in Breda dat plaats moet gaan bieden aan 7000 panelen. Dat is genoeg om 450 huishoudens het hele jaar door van stroom te voorzien.

Over de helft

Om mee te kunnen doen met Zonneweide hoef je niet in Breda te wonen. Minimuminleg is 25 euro en voor 450 euro koop je een zonnepaneel dat jaarlijks goed is voor 215 kWh aan groene stroom. Voor Zonneweide gaat het de goede kant op. De teller is al ruim over de helft van de 750.000 euro die nodig is om het project te realiseren en er zijn nog 48 dagen te gaan.

Lees ook  Cowboyduel: vuilnisbak of voedselbank

Geef een reactie