Zeewier tiert welig

Zeewier.jpg

Zeewier is goed tegen veroudering, een te hoog cholesterolgehalte en overgewicht. Daar kan geen cr̬me of pilletje tegenop. Zo hebben Japanners Рdie veel zeewier eten Рminder rimpels en worden ze gemiddeld zeer oud. Dan moeten we er wel bijzeggen dat hun visconsumptie daar ook weleens aan bij zou kunnen dragen.

Gewrichtsaandoeningen

Ook andere landen hebben zeewier allang omarmd. In China eten ze het al 10.000 jaar, de oude Romeinen gebruikten het groene goedje tegen gewrichtsaandoeningen en in onder meer Schotland, IJsland, Nieuw Zeeland staat ook regelmatig zeewier op het menu. In Nederland komt het nu ook langzaam op.

Dinsdag opende onze koning een nieuw zeewiercentrum op Texel. In 26 vaten van 2000 liter gedijen verschillende soorten zeewier. Daar weten ze het voordeel wel: zeewier gebruikt geen kostbaar zoetwater, het legt geen claims op landbouwgronden, zeewier groeit op beschikbare voedingsstoffen uit zee en het heeft tijdens de groei geen pesticiden nodig.

Zeewiersoep

Wil jij je weleens aan zeewier wagen? Bestel hier een lekkere zeewierburger, bereid een zeewiersoepje of probeer eens een zeewiersalade voor beginners. Eet smakelijk!

Lees ook  Verantwoord cupje koffie

Geef een reactie