De wereld rond in zelfvoorzienende UFO

Jet Capsule

De hele wereld over varen in je eigen luie stoel? Dat kan met de Jet Capsule. Spaargeld en een beetje geduld is wel nodig. Het gevaarte gaat 6 kilometer per uur. Maar dan heb je wel een compleet huis en ben je helemaal zelfvoorzienend.

Het idee voor het UFO-achtige gevaarte ontstond in 2009. Een groep ontwerpers boog zich over een nieuwe manier van verplaatsen over het water. Hun eerste ontwerp, een soort watertaxi, is al in productie. In hun nieuwste ontwerp kun je dus ook wonen.

Planeet
De Jet Capsule lijkt op een planeet met een ring. In de bol vind je 30 m2 leefruimte, inclusief keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Op de ring met een doorsnee van 12,5 meter is onder meer plek voor een moestuin.

De capsule wordt aangedreven door een motor, die werkt op zonne-energie. Ook is er een filter dat regen- en zeewater omzet in drink- en douchewater en water voor je tuin. Je kunt eventueel kiezen voor extra energie-opwekkers in de vorm van wind- en waterturbines.

Crowdfunding
Zie je zo’n drijvend huisje wel zitten? Binnenkort starten de ontwerpers een crowdfundingsactie om te kunnen starten met de bouw van het eerste werkende prototype. De Jet Capsule gaat ongeveer 200.000 dollar kosten, zo’n 176.000 euro.

Jet Capsule2

Lees ook  Eetbare sixpackhouder moet zeedieren redden

Geef een reactie