Weekendtip: duurzaam dansen in de Fruithaven

duurzaam dansen

Zondag rustdag? We weten iets leukers: ga dansen in de Fruithaven! De Rotterdamse club is nu een maand open en zit vol duurzame gimmicks, zoals een 3D-printer die jouw plastic drinkbeker omvormt naar een object naar keuze.

De Fruithaven zit in het SuGu Warehouse, een oude energiecentrale van E.ON. Nu is het een creatieve broedplaats voor jong talent dat zich bezighoudt met maakindustrie, design, innovatie en duurzaamheid. Dat levert out-of-the-box duurzame uitvindingen op, zoals een onderzeeër gebouwd met een 3D-printer en windmolens die in de woestijn water maken.

Zero waste

Ook geldt in het SuGu Warehouse een zero waste beleid: al het afval wordt gerecycled. Van etensresten maken de bedrijven energie met een biovergister. Samen met zonnepanelen op het dak wekt het Warehouse genoeg energie op voor zichzelf én de omliggende wijk.

Dansen en barhangen en printen

Sinds kort kun je er dus ook clubben. Ook de Fruithaven zit vol duurzame snufjes: de bar is 3D-geprint met kunststofafval en er komen steeds meer meubels en decorstukken bij. De club heeft namelijk de grootste 3D-printer van Europa, waar ook jij mee kunt experimenteren! Tijdens events kun je je plastic beker laten omsmelten en er een object van 3D-printen.

Wanneer gaan we?

Vooralsnog is de club alleen open op zondag van 14.00 tot 00.00. Zondag dansdag, dus! In de toekomst wil de Fruithaven ook lezingen en filmavonden organiseren. We zouden zeggen, houd de Facebookpage in de gaten!

 

Foto: Fruithaven/Eva de Korte Photography

Lees ook  De schone was buiten hangen

Geef een reactie