Wakker worden met een kleurtje

Smart_douche

Enig idee hoe lang jij ’s ochtends onder de douche staat? Langer dan nodig misschien. Om je te helpen eerder de kraan uit te zetten is er nu een slimme douchekop die je een seintje geeft zodra je vijftig liter water hebt verbruikt.

Met de douchekop (Hydrao) bespaar je op een handige én leuke manier water. Tijdens het douchen verandert de verlichting in de douchekop langzaam van kleur. Van groen naar blauw naar rood. Rode knipperlichtjes zijn het sein om te stoppen, want dan ben je de ‘grens’ van vijftig liter water gepasseerd.

Hoe dat werkt?
Vergeet stroom of batterijen. De douchekop wordt aangedreven door het stromende water en staat via bluetooth in verbinding met je mobieltje. De bijbehorende app laat je zien hoeveel je daadwerkelijk verbruikt en dus bespaart.

Kwart minder water
De eerste versie van Hydrao werd in 2014 geïntroduceerd. Met succes. Een groep gebruikers probeerde ‘m uit en bespaarde in een jaar tijd maar liefst 25 procent water. In het najaar gaat een nieuwe versie in de verkoop. Voor 99 euro heb je dan zo’n slimmerd in huis.

Lees ook  Win: het Groene Boekje!

Geef een reactie