Verleng het leven van je eten

Koelkast.JPG

De groentela in de koelkast lijkt de perfecte plek voor je vitaminebommetjes, maar die vlieger gaat niet altijd op. Vooral zuidelijke groente (paprika, courgette, aubergine, etc.) boert beter bij warmere temperaturen. Vochtige bladgroente houden wel van de koelkast. Het allerliefst in een papieren zak.

Ademen

Vlees moet kunnen ademen. Vleeswaren bewaar je het beste in een speciaal bakje. Andere soorten vlees verpak je in vetvrij papier en leg je op de koudste plek in de koelkast. Dat is de plank boven de groentela, achterin.

Brood droogt uit in de koelkast, maar invriezen mag weer wel. Je boterhammen hou je het langst vers in een plastic zak bij kamertemperatuur of in een papieren zak in de broodtrommel. Meer bewaartips vind je hier.

Grootmoeders tips

De Koreaanse Jihyun Ryou, afgestudeerd aan de Nederlandse Design Academy in Eindhoven, putte inspiratie uit grootmoeders tips. Ze vergaarde kennis over de beste bewaarmanieren en bouwde daarvoor hulpmiddelen. Zo speelt ze bij haar voorraadkasten met zand, water en licht. De ontwerpen zijn helaas (nog) niet te koop, maar wel een kijkje waard.

Lees ook  Sticky stopcontact

Geef een reactie