Vegan aan je voeten

vegan matt nat2

Ben je wat schoenen betreft een echte leather-lover? Niet meer nu je weet van deze 3 vegan merken! Fair voor mens en milieu én – geen zorgen – helemaal hip.

Vegan sneakers

Het Franse merk Veja maakt vegan sneakers van biologisch katoen, gerecycled katoen, wilde rubber en mesh gemaakt van plastic flessen. Veja maakt weliswaar ook een paar non-vegan sneakers van leer, maar dan wel geverfd met organische stoffen. Veja doet niet aan marketing en produceert weinig voorraad, om de kosten en afval laag te houden. Extra voordeel voor jou: jouw sneakers zijn lekker exclusief!

vegan veja sneakers

Vegan leer

Wil je wel de leather-lusten, maar niet lasten? Het vegan leer van Matt & Nat gemaakt van polyurethane is haast niet van echt te onderscheiden. Matt & Nat (afkorting voor: Material & Nature) gebruikt verder materialen als gerecycled nylon, kurk, rubber, plastic flesjes en fietsbanden. Behalve schoenen maken ze ook prachtige tassen en andere accessoires. In Nederland te koop via Geitenwollenwinkel, waar je nog veel meer duurzame kleding vindt.

vegan fashion

Vegan & social

Je kent ze vast, het sympathieke schoenenmerk TOMS, dat voor elk paar schoenen dat je koopt een paar cadeau doet aan iemand in nood. Wat je misschien nog niet wist, is dat de meeste van hun slippers, sneakers en instappers vegan zijn. TOMS gebruikt o.a. hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester. Schoendozen zijn gemaakt van afvalmateriaal en bedrukt met inkt van soja. Nog meer redenen om TOMS te kopen dus!

vegan toms

 

 

Lees ook  Nederland draait de kraan dicht

Geef een reactie