Taxi van de toekomst

taxi elektrisch

Taxiën we nu nog met Über of Abel, over een paar jaar zou dat weleens met Sedric kunnen zijn. De taxi van de toekomst, als het aan Volkswagen ligt, die deze week een prototype onthulde. Zonder bestuurder en 100% elektrisch!

Bijna alle autofabrikanten zijn ermee bezig: zelfrijdende auto’s. Na Tesla, Renault en Nissan komt nu Volkswagen naar buiten met een model. Sedric – afgeleid van self-driving car – is helemaal elektrisch en vooral bedoeld als taxi.

Delen is duurzaam

Het idee van Volkswagen is dat één voertuig veel intensiever gebruikt wordt door meerdere mensen, zodat er minder auto’s nodig zijn. Dat is veiliger, beter voor het milieu én voor de doorstroom in drukke steden.

Ruim vanbinnen

Volkswagen heeft veel aandacht besteed aan Sedric’s design en gebruiksgemak. We moeten zeggen: hij is leuk om te zien! Wielen zijn bedekt, dus de auto lijkt over de weg te zweven. En doordat bestuurder, pedalen en stuur ontbreken, is het interieur extra ruim.

Druk op de knop

Sedric ‘besturen’ is supereasy. Met één druk op de knop brengt hij je naar bestemming; een kind kan de was doen! Figuurlijk én letterlijk: in de toekomst kun je Sedric ook je kinderen van school laten halen of om boodschappen sturen.

Sedric is vooral een concept en een visie op de toekomst. Volkswagen is van plan om 30 modellen te lanceren voor 2025, allemaal in meer of mindere mate gebaseerd op Sedric.

Lees ook  Deze auto is biologisch afbreekbaar

Geef een reactie