Slimme douche voor optimale beleving en besparing

douche_waterbesparing

Een prachtig design en een fantastische beleving. Maar belangrijker nog: zeventig procent waterbesparing. De Nebia douche is een echte aanwinst als je zuinig met water wilt omgaan.

De techniek achter deze douche is behoorlijk geavanceerd en afgekeken van die in motoren in vliegtuigen. Het zorgt ervoor dat het water wordt opgedeeld in miljoenen kleine waterdruppeltjes waardoor het wateroppervlak tien keer zo groot wordt. Resultaat: een wolk van mist die over je heen dwarrelt. Geen stralen, wel een optimale beleving.

Besparen maar!
Belangrijker nog is dat deze douche zeventig procent minder water verbruikt dan een ‘reguliere’ variant. Ook wordt de warmte in de wolk van mist beter verspreid. De douche gaat dertien keer zo efficiënt met warmte om als een gemiddeld ander exemplaar. Je bespaart dus op water én gas. En dat kan behoorlijk oplopen. Op basis van een tweepersoonshuishouden met een douchetijd van acht minuten, bespaar je zo’n 22,7 liter.

Kopen?
Nebia is vanaf mei te koop voor bijna driehonderd dollar. In eerste instantie dus een behoorlijke investering. Maar die verdien je na verloop van tijd natuurlijk wel terug.

 

Lees ook  100 jonge groene helden

Geef een reactie