Slim bolletje bespaart 7000 liter water

Waterpebble.jpg

Afvoerputje

De Waterpebble, zoals het bolletje heet, werkt simpel. Leg ‘m in de douche vlakbij het afvoerputje. De eerste keer dat je ‘m gebruikt, meet hij je douchetijd. Daarna snoept hij er steeds vijf procent vanaf. Tot 33 procent van het origineel. Als je tijd op is, kleurt hij rood.

Licht met led

Bang dat je met een hoofd vol shampoo komt te staan? Geen paniek, daar is aan gedacht. De Waterpebble knipt je douchebeurt op in drie fases. Met groen, oranje en rood ledlicht loodst hij je door je dagelijkse wasritueel.

8 minuten

Nog even terug naar de harde feiten: We staan gemiddeld iets meer dan acht minuten per dag onder de douche. Met de Waterpebble wordt dat teruggebracht naar iets minder dan zes minuten. Dat levert een besparing van zo’n twintig liter water op. Dat is ruim 7000 liter op jaarbasis.

Retour afzender

De batterij van de Waterpebble gaat zes maanden mee. De makers vragen je om het bolletje daarna terug te sturen, zodat ze ‘m kunnen recyclen. Envelop en postzegel zijn bijgesloten. De Waterpebble kost € 8,87 op www.debewustewinkel.nl.
 

Lees ook  Van wieg tot wieg tot wieg

Geef een reactie