Recyclewerk in de kast

i-love-recycling-kast-vierkant.jpg

 Baseler maakte de recyclekast in het kader van ‘I Love Recycling’. Dit initiatief helpt bij het verzamelen en creatief hergebruiken van allerhande artikelen. De kast voor kids is een kleurige blikvanger, beschilderd met natuurverf.

Kurken en eierdozen

Aan de onderzijde zit opbergruimte voor grote recycleproducten zoals een oude pc of een kapotte dvd-speler. Daarboven treffen de kinderen vier verdiepingen aan met gerecyclede kratten. Deze zijn bedoeld voor het ordenen van bijvoorbeeld kurken, tennisballen, eierdozen, keukenrolletjes en doppen.

Schoolbordverf

Volgens Baseler raken kinderen dankzij de gerecyclede kantoorkast spelenderwijs betrokken bij het verzamelen van recyclebare spullen: “Leraren en begeleiders kunnen de spullen die erin zitten bijvoorbeeld gebruiken voor handvaardigheidlessen of andere creatieve activiteiten op school. Om kinderen en ouders te informeren, heb ik een deel van de kast met schoolbordverf beschilderd.”

Creatieve prikkels

De ‘I Love Kast’ maakt ook onderdeel uit van een workshop die jongeren meer bewust wil maken van milieu en duurzaamheden. Deelnemers worden creatief en technisch geprikkeld om innovatief om te gaan met recycleproducten.

Meer weten over de kast en het initiatief? Kijk dan hier.

Lees ook  Matras wordt judomat

Geef een reactie