Pannendak van zonnecellen

teslasolar

Na de elektrische auto giet Tesla’s ceo Elon Musk nu ook zonnepanelen in een sexy jasje. Namelijk: energie-opwekkende dakpannen, niet van ‘echte’ te onderscheiden.

Wil je duurzame producten aan de man brengen, dan moet je ze onweerstaanbaar maken, is het credo van Musk. Hij is niet de eerste die komt met dakpannen die zonne-energie opwekken, maar wel met de mooiste. Zijn ‘zonnepannen’ zijn er in vier stijlen en zijn vanaf de straat niet van normale dakpannen te onderscheiden.

Optisch bedrog

Hoe? Door een speciale transparante coating die het zonlicht van boven doorlaat, maar vanaf de straat gezien – onder een hoek – ondoorzichtig oogt. De dakpannen zijn gemaakt van onverwoestbaar kwartsglas met speciale ontdooiers die zorgen dat sneeuw en ijs geen kans krijgen.

Elektrisch huishouden

Duur? De precieze prijs verklapt Musk nog niet, maar het dak moet in ieder geval goedkoper worden dan een gewoon dak met zonnepanelen. Vanaf komende zomer wil Tesla de dakpannen gaan leveren. Zet daarbij een Tesla voor de deur en hang de huisbatterij Powerwall aan de muur, en je elektrische huishouden is compleet.

Bekijk hier een filmpje van de presentatie!

Lees ook  Fietsen 2.0

Geef een reactie