Groene Engelse taxi naar Nederland

engelse taxi

Een elektrische variant van de karakteristieke Londense ‘black cab’ rijdt vanaf 2018 door Amsterdam. Volgens Het Financieele Dagblad investeert de Britse fabrikant LTC 300 miljoen pond om zijn productaanbod groener te maken en uit te breiden in Europa.

In Amsterdam rijden al langer Britse black cabs, maar dit zijn geen elektrische exemplaren. Volgens LTC-president Peter Johansen is onze hoofdstad daar wel aan toe. Hij ziet Amsterdam als een zeer belangrijke en interessante groeimarkt voor de compleet nieuwe elektrische taxi.

Kosten verlagen

“We willen met onze producten bijdragen aan het terugdringen van de schadelijke uitstoot in binnensteden en tegelijkertijd taxi-operators helpen hun operationele kosten te verlagen”, aldus Johansen.

Back-up benzine

Volgens het FD ontwikkelt LTC een platform voor elektrische voertuigen omdat in diverse grote Europese steden nieuwe emissiestandaarden worden ingesteld. De groene taxi krijgt een back-up benzinegenerator die de accu oplaadt als een oplaadpunt in de buurt ontbreekt. Ook krijgt elke stad een netwerk van dealers en onderhoudsspecialisten.

 

Lees ook  Tuinbrug over de Theems

Geef een reactie