Op vakantie? Dit is de klimaatimpact!

shutterstock_317343629

Heb jij je zomervakantie al geboekt? Je keuze maakt veel uit voor het klimaat. Milieu Centraal heeft nu een tool waarmee je de impact kunt checken. Ook krijg je tips om de CO2-uitstoot te verlagen.

Zomaar even wat voorbeelden. Vlieg je met z’n vieren voor twee weken naar Bali? Dan betekent dat een CO2-uitstoot van ruim 16.000 kg. Kies je in plaats daarvan voor een zonvakantie op de Canarische eilanden? Dan stoten jullie vieren 4.600 kg CO2 uit. Nog minder impact heeft een kampeervakantie met de auto in Frankrijk: 750 kg CO2. Dat is maar vijf procent van de reis naar Bali!

Van hotel tot tent
Kortom, je vakantiekeuze maakt veel uit voor het klimaat. Met de ‘Klimaatwijs op Vakantie’-tool van Milieu Centraal kun je zien wat de CO2-uitstoot is van je vervoer, accommodatie (van hotel tot tent) en vakantieactiviteiten.

De tool adviseert ook hoe je deze uitstoot kunt  verlagen. Een vakantie dichter bij huis is eigenlijk altijd beter dan een verre vliegreis. En reis je binnen Europa? Dan is de trein of bus de milieuvriendelijkste keuze.

Doe de check!

Bron: Milieu Centraal

Lees ook  Leven in een legowoning

Geef een reactie