Ook coffeeshops steeds groener

hennep

De duurzame mogelijkheden van hennep zijn eindeloos. Hennepvezels worden bijvoorbeeld gebruikt om huizen en auto’s mee te bouwen. Maar ook in de meest voor de hand liggende omgeving – de coffeeshop – doen ze er steeds meer mee.

Zo is hennep daar binnenkort ook te koop als milieuvriendelijk plastic. Coffeeshophouder Nol van Schaik brengt namelijk biologisch afbreekbare jointhulzen op de cannabismarkt. Zo kunnen klanten hun voorgedraaide joints verantwoord mee naar huis nemen. De complete pretsigaret houder wordt gemaakt van hennep in vrolijke kleuren.

Gouden houder

In samenwerking met het Duitse bedrijf Cannaparts levert hij met zijn bedrijf Gagatrading jointhulzen om coffeeshops nog groener te maken. De duurzame houders werden onlangs bekroond op de Expo Grow cannabisbeurs in het Spaanse Irun.

Plastic van hennep

Van Schaik kreeg er naar eigen zeggen geweldige feedback van bezoekers. Volgens de ondernemer zijn jointhulzen niet de enige biologisch afbreekbare hennepproducten, maar kun je alles wat van plastic is ook van hennepplastic maken.

 

Lees ook  Cursus: klimatariër worden

Geef een reactie