Ocean Cleanup hengelt 21 miljoen binnen

Ocean Cleanup

Goed nieuws voor Nederlandse uitvinder Boyan Slat én voor onze oceaan: The Ocean Cleanup heeft 21 miljoen euro opgehaald. Het initiatief om plastic uit de oceaan te vissen kan met dit geld een serieuze start maken.

Boyan Slat haalde als zes jaar geleden als 16-jarige alle nieuwsprogramma’s met zijn idee om met gigantische drijvende ‘armen’ plastic uit de oceaan te vissen. Nu is hij 22 en werkt hij met een team van 65 onderzoekers aan serieuze uitvoering van zijn idee. Twee armen van 100 kilometer moeten het zware werk gaan doen.

Gulle gevers

De afgelopen zes maanden haalde Boyan 21 miljoen euro op voor zijn project, waarmee hij grootschalig kan gaan experimenteren. Eerder deed The Ocean Cleanup al een proef met 30 schepen. Totaal heeft The Ocean Cleanup nu 31,5 miljoen euro in kas, onder meer van DSM en Amerikaanse investeerder Peter Thiel (mede-oprichter van PayPal).

300 miljoen nodig

Dit najaar gaat de opruimactie waarschijnlijk van start. Om de oceaan helemaal plasticvrij te krijgen is zo’n 300 miljoen euro nodig. Als het aan Boyan ligt, heeft hij nog voor zijn dertigste alle plastic uit de oceaan gevist.

Go Boyan!

 

 Foto: The Ocean Cleanup

 

 

Lees ook  Afval om te dragen

Geef een reactie