Nederlanders kiezen vaker voor groene stroom

groene stroom

Wij Nederlanders kiezen steeds vaker voor groene stroom. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van vergelijkingssite Pricewise.nl. Ruim vier op de vijf overstappende consumenten kiest tegenwoordig voor groene stroom.

Het onderzoek werd gedaan op verzoek van BNR Nieuwsradio. De prijsvergelijker bekeek honderdduizenden orders van consumenten sinds 2010. In 2014 en 2015 kozen drie op de vijf overstappende consumenten voor groene stroom. Dit jaar is dat aantal dus flink gestegen.

Duurzaamheid

Prijs blijft de belangrijkste reden om over te stappen, zegt Pricewise. Maar ook duurzaamheid speelt mee in de keuze. Meer dan de helft van Nederlandse huishoudens (64%) gebruikt nu groene stroom.

Grote steden

Van de vijf grote steden wordt in Utrecht het vaakst voor groene stroom gekozen (80%), gevolgd door Eindhoven (77 procent, Den Haag (77 procent), Amsterdam (76 procent) en Rotterdam (75 procent).

Zeeland koploper

Buiten de grote steden is groene vooral populair onder inwoners van Zeeland (71,8 procent) en Limburg (69,3 procent). Friesland (59,5 procent) scoort het laagst.

 

Lees ook  Afval om te dragen

Geef een reactie