Mooie missie: de deeljurken van 46 dresses

46 dresses

Margo den Ouden had kast vol mooie jurken, maar geen tijd om ze allemaal te dragen. Ze besloot haar jurken te delen met andere vrouwen om geld op te halen om vrouwen die het financieel zwaar hebben een nieuwe jurk cadeau te doen. Hoe sympathiek!

Margo kwam op het idee door een ontmoeting op een feestje. Een vrouw vertelde hoe blij ze was met een tweedehands tas die ze cadeau kreeg na jaren niks voor zichzelf te kunnen kopen. Margo dacht aan haar eigen volle kledingkast en besloot de vrouw een jurk cadeau te doen die ze zichzelf niet goed vond staan. Daar was ze zó blij mee, dat Margo een manier zocht om dit permanent te kunnen doen. Zo ontstond 46 dresses.

Zo werkt 46 dresses

Margo leent haar jurkencollectie – die dankzij donaties flink is uitgebreid – nu permanent uit. Voor 29 euro kun je één jurk uit de collectie een week lang lenen. Als Margo 10 jurken heeft uitgeleend, doet ze van de opbrengst een nieuwe jurk cadeau aan een vrouw die het financieel moeilijk heeft, zoals single moeders of chronisch zieke zzp’ers. Het delen van jurken is niet alleen supersympathiek, maar ook duurzaam.

Jurk lenen?

Steentje bijdragen én shinen in een mooie jurk? Op Facebook kun je de hele collectie zien. Zit er een jurk bij? Dan stuur je een mailtje naar yes@46dresses.nl met de naam van de jurk, je maat en de datum waarop je de jurk wilt lenen. Passen kan ook: elke dinsdag en vrijdag tussen 16.00 en 19.00 fungeert de huiskamer van Margo in Utrecht als paskamer.

Lees ook  Kleding lenen is het nieuwe kopen

 

 

Geef een reactie