Leven in een legowoning

duurzaam wonen legoblokken

Een derde van de wereldwijde CO2-uitstoot komt van gebouwen. Oeps. Dat kan duurzamer, bijvoorbeeld met deze modulaire woningen van houten legoblokken.

Het is – gelukkig – niet de eerste duurzame trend in woningland, we schreven eerder al over de tiny house movement. Voor wie iets minder klein maar wél duurzaam wil wonen, zijn de legoblokken van Sustainer Homes de perfecte oplossing.

Houten legoblokken

De grootste boosdoener van CO2-uitstoot in de bouw zijn staal en beton. Daarom bouwt de Nederlandse start-up huizen met houten modulaire ‘legoblokken’. Daarmee kun je elk huis bouwen, van 30 vierkante meter of 200 vierkante meter.

Wat kost dat?

Duurzaam hoeft niet duur te zijn. De blokwoningen zijn net zo duur als een normaal huis. En als de woning eenmaal staat, is je energierekening ook nog eens minimaal, want de huizen wekken met zonnepanelen en warmtepompen zelf energie op.

Miljoen woningen

Sustainer Homes heeft pas een paar huizen gebouwd, maar heeft grote ambities. Ook op sociaal vlak: voor ontwikkelingslanden zonder energie-infrastructuur is dit een perfecte duurzame oplossing. Binnen tien jaar wil het bedrijf meer dan een miljoen woningen gebouwd hebben.

Benieuwd? Op het Jaarbeursplein kun je een demowoning bezoeken! Lijkt het jou wat, wonen in legoblokken?

Foto: Sustainer Homes

Lees ook  Korting: 35 euro op een FarmCamps-vakantie

Geef een reactie