Lang leve de minibieb!

Voortuinbibliotheek1.JPG

Je eigen bieb openen, een kind kan de was doen. Zet een waterproof kast in je tuin en vul die met boeken die je hebt gelezen (of gewoon niet zo leuk vindt). Geïnteresseerde passanten kiezen een boek uit en nemen het mee naar huis. Als het boek uit is, zet je het terug of je geeft het weer door. Een boek uit je eigen collectie aan de bieb schenken kan ook.

Fenomeen in opkomst

De minibieb is een fenomeen in opkomst. In het hele land schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Een hele mooie is die aan de Weesperzijde 94. Dit regenbestendige miniboekenstalletje is een initiatief van schrijfster Renate Dorrestein. Zij liet zich inspireren door de Amerikaanse ‘little free libraries’. Hier vind je een overzicht van alle tuinbibliotheken in ons land.

Leven leuker maken

Het idee achter de minibibliotheken is dat ze het leven een beetje leuker maken en een lans breken voor het gedrukte boek. Bibliotheken hebben te maken met bezuinigingen en steeds meer boekwinkels gaan dicht. De minibieb past helemaal in de trend van de ruil- en deeleconomie waarbij niet het bezit van spullen centraal staat, maar het gebruik. Duurzaam met een grote D!

Lees ook  Lelijke groente wordt hagelslag

Geef een reactie