Kubus voorkomt klamme nachten

kubus

Nog even, en dan komt de zomer eraan! Geen zin in klamme nachten en geen airco of ventilator in de buurt? De Geizeer is een heel eco én deco kastje dat de koude uit je vriezer in vijf uur tijd verspreid en zo voor een leefbaar temperatuurtje zorgt.

Airconditioners zijn duur, groot en verbruiken veel energie. Maar werken, wonen en slapen in knetterhoge temperaturen is ook niet je van het, vonden twee Italiaanse vrienden en architecten. Daarom ontwikkelden zij de Geizeer: een kubus met geïntegreerde ventilator die de koude lucht van een icepack die in de vriezer heeft gelegen circuleert. Hiermee kun je een ruimte van 12 m² zo’n vijf uur lang koelen. Dat is zo groot als een gemiddelde slaapkamer.

Strak en handzaam

De Geizeer werkt op een klein batterijtje dat je oplaadt via een USB-kabeltje. Omdat de kubus een handzaam formaat heeft, kun je ‘m makkelijk verplaatsen. De Italianen dachten ook aan het design; dat is strak en gemaakt van thermisch isolerend hout.

 

76 euro

Voor ongeveer 76 euro is de Geizeer van jou. Het klinkt misschien als een hoge uitgave, maar als je de energie die je bespaart met een airco, lijkt het helemaal zo gek nog niet.

Lees ook  Druk er je stempel op

Geef een reactie