Kleding lenen is het nieuwe kopen

kleding lenen is het nieuwe kopen

Amsterdam is een nieuw fashionconcept rijker: een kledingbibliotheek. Voor elk feestje een nieuwe jurk, zonder dat je kast uitpuilt met kleding en je bankrekening protesteert. En – daarom zijn wij natuurlijk fan – no more waste!

Het viertal achter LENA the fashion library wil de modewereld een stukje duurzamer maken. Veel vrouwen dragen maar 20% van hun garderobe: zonde van al die ongebruikte stukken! Door kleding te lenen heb je wel steeds dat ‘nieuw-gevoel’, zonder alles te hoeven bezitten. Dan kun je ook eens lekker uitpakken voor een feestje met een hysterische jurk, zonder je schuldig te voelen dat je hem maar één keer aan doet.

Hoe werkt het?

Met een abonnement van 20, 35 of 50 euro per maand krijg je een puntentegoed waarmee je zo vaak als je wilt kleding kunt lenen bij de kledingbieb op de Westerstraat. Voor 20 euro per maand krijg je 100 punten, waarmee je bijvoorbeeld 2 items van 50 punten kunt lenen, of eentje van 100. Er is ook een strippenkaart-optie, en kopen kan ook, als je een item écht niet meer los wilt laten.

Altijd nieuwe kleding

Omruilen mag zo vaak (of weinig) als je wilt. Leen elke week een nieuwe jurk, of hou iets juist een heel seizoen. De collectie bestaat uit 800 vintage en nieuwe stukken – een eindeloze kledingkast waar je naar hartenlust in kan shoppen, zonder de bank te breken.

Vriendelijk voor het milieu én vriendelijk voor je portemonnee!

Waar wacht je nog op?!

Lees ook  Duitsers maken knakworst groen

Geef een reactie