Hout in je slipje

ondergoed hout Saint Basics

Een onderbroek van hout, dat kan toch niet lekker zitten? Wél het ondergoed van Saint Basics, dat is gemaakt van houtvezels. Geen gevaar voor splinters én goed voor het milieu!

Het Nederlandse ondergoedmerk Saint Basics maakt onderbroeken en hemdjes van vezels van eucalyptushout. Daar voel je niks van: het ondergoed is superzacht, ademend én fashionable.

Duurzaam, want?

Voor de productie van houtvezels is vijf keer minder landoppervlak nodig dan voor katoen. Het hout komt uit PEFC- en FSC-beheerde bossen en is duurzaam geproduceerd. Ook heeft het eucalyptushout maar 4 procent van de hoeveelheid water nodig die nodig is voor dezelfde hoeveelheid katoen. De bewerking van de houtvezels gebeurt met organische oplosmiddelen, dus komen er geen chemische stoffen in het milieu.

Minimale footprint

Om de CO2-footprint van het merk zo laag mogelijk te houden, heeft Saint Basics geen kantoor, maar werkt iedereen vanuit huis, in een café, bij partners of in een Airbnb. De weinige energie díe het bedrijf gebruikt, is duurzaam, en de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Voor reizen delen de werknemers een hybride auto.

Fair geproduceerd

Behalve duurzaam, is het ondergoed ook op sociale wijze geproduceerd. Iedereen in de keten krijgt eerlijk betaald en er komt geen kinderarbeid aan de productie van de onderbroeken te pas.

Iets voor onder de kerstboom?!

 

 

Lees ook  Nooit meer restjes, altijd inspiratie!

Geef een reactie