Hondenpoep zorgt voor lichtpuntje

shutterstock_548134531

Het is ergernis nummer 1 op straat: hondenpoep. Waarom van de nood geen deugd maken, dacht een inwoner van het Engelse Worcestershire. Hij bedacht een lantaarnpaal die draait op drollen.  

Men neme de uitwerpselen van een trouwe viervoeter. Verzamel deze in het gebruikelijke zakje. En deponeer het in een apparaat onder aan de lantaarnpaal. Dat verhit de keutels en laat deze verteren door micro-organismen, zodat er gas vrijkomt. Ziehier de energiebron van het licht. Met het restafval kun je plantjes bemesten.

De waarde van uitwerpselen

Op tien volle poepzakjes brandt de lantaarnpaal zo’n twee uur. De bedenker, Brian Harper, wil graag dat hondenbaasjes door zijn uitvinding de waarde van hondenpoep gaan zien en deze sneller opruimen. Harper hoopt dat zijn palen straks straten en parken verlichten.

Eruit halen wat erin zit

Energie halen uit poep bestaat overigens al sinds de steentijd. In ontwikkelingslanden kookt men erop. En in het Westen draaien er zelfs fabrieken op. Maar vanwege goedkope fossiele brandstoffen halen we nog lang niet alles uit onze poep wat erin zit. Wellicht brengen uitvindingen als die van Brian Harper hier verandering in.

Bron: The Guardian

 

Geef een reactie