Grillen als een baas op een ‘schoon’ fornuis

grillen

De vakantie is in zicht. Ga jij lekker kamperen? Of wil je lekker koken of grillen in je tuin? Het liefst doe je dat natuurlijk rookvrij, met zo min mogelijk schade voor het milieu. Dat kan! Met slechts een paar takjes en een nieuw mobiel buitenfornuisje maak je de lekkerste gerechten zonder schadelijke rook te verspreiden.

Een kampvuur of barbecue? Hartstikke gezellig natuurlijk. Maar het nadeel is dat er veel rook vrijkomt. Slecht voor de natuur en bovendien gaat er zo veel energie verloren. Met de Enki stove wild los je beide problemen op. Geen kooltjes of gas, het enige dat je nodig hebt zijn een paar takjes of wat andere droge biomassa en een batterij of zonne-energie.

Schoon, handig én nuttig
Nadat je de biomassa in het fornuisje hebt gestopt en het vuurtje gaat branden, plug je het apparaat aan een batterij of zonnepaneel. Daar begint het ‘schone’ kookproces. Binnen een mum van tijd is je gerecht klaar. Doof je het vuurtje, dan blijft er biochar over. En ook dat is nuttig. Het stofje helpt de vruchtbaarheid van de grond te verbeteren.

 

Lees ook  Zonnige Lichtpet

Geef een reactie