Gezonde granola van bierbrouwrestjes

granola instock

De duurzame bierinnovaties zijn niet van de lucht! De nieuwste: granola van bierbostel, een restproduct na het bierbrouwproces. De uitvinding komt uit de koker van restaurant Instock dat voedselverspilling tegengaat door met onverkochte producten te koken.

Instock maakte eerder al bier van piepers en Brouwbrood had bierrestjes al ontdekt om brood van te maken. Beeblue deed het juist andersom en maakte bier van brood én kondigde toen ook al aan granola te willen maken van de bierbrouwrestjes. Volg je ons nog?

Granola met 3x meer vezels

Instock had hetzelfde idee komt nu ook met ontbijtgranen van de brouwresten van haar eigen pieperbier. Het gaat om bierbostel: een voedzaam moutrestant dat barst van de vezels en eiwitten. Granola gemaakt met bierbostel bevat volgens Instock dan ook drie keer meer vezels dan doorsnee ontbijtgranen. Duurzaam én gezond dus!

Andere ingrediënten

De granola bevat verder haver, zaden en pitten, amandel, kaneel, honing en smaakt in de verste verte niet naar bier of alcohol. Je kunt de granola bestellen én kopen in een verpakking voor thuis in de restaurants in Den Haag en Utrecht.

Ben jij al eens bij Instock geweest?

 

Lees ook  Koud? Winkeldeuren dicht!

Geef een reactie