Gamen en besparen

shutterstock_38652535.jpg

Altijd al moeder willen zijn die het gedrag van de rest van de familie moet corrigeren en dat ook lukt? Dan is de nieuwe online game van Milieu Centraal over de familie Warmpjes op je lijf geschreven.

Eenvoudig besparen

Het spel is trouwens voor iedereen geschikt. Het spel zit boordeval handige tips om heel eenvoudig te besparen op kosten voor verwarming. De rest van de familie laat steeds tussendeuren open staan en zet de verwarming hoog. Door snel te reageren kun je verspilling van warmte voorkomen en een zo hoog mogelijke energievoorraad behouden.

Handige tips

Zelf ook aan de slag met besparen? Milieu Centraal geeft ook nog handige tips. Als je de verwarming uitzet in ruimtes waar niemand is en tussendeuren gesloten houdt, bespaar je gemiddeld 200 euro per jaar.

Als je op 19 in plaats van 20 graden stookt, bespaar je jaarlijks 80 euro. En door de thermostaat ‘s nachts op 15 graden te zetten scheelt dat gemiddeld ook 80 euro. Als je weg bent overdag, kun je de thermostaat ook gerust op 15 graden zetten, besparing: 140 euro per jaar. Een onverwarmde slaapkamer kost jaarlijks 70 euro minder.

Lees ook  Leven in een legowoning

Geef een reactie