Eetbare sixpackhouder moet zeedieren redden

sixpack

Ze lijken zo onschuldig, maar richten grote schade aan: het plastic dat een sixpack bierblikjes bijeenhoudt. Schildpadden en vogels raken vaak verstrikt in de verpakking met alle gevolgen van dien. Een bierbrouwer bedacht een oplossing in de vorm van een eetbare variant.

De foto’s die zo nu en dan opduiken zijn hartverscheurend: schilpadden met vervormde schilden en dode vogels met een maag vol plastic. Allemaal door de plasticsoep in zee. Dat moet anders, vond de kleine bierbrouwerij Saltwater Brewery uit Florida. Samen met reclamebureau We Believers ontwikkelden de jonge ondernemers een diervriendelijke verpakking.

Bierbrouwafval
De nieuwe sixpack-ringen zijn gemaakt van afvalmateriaal van het bierbrouwen, zoals gerst en tarwe. Daarmee is het spul niet alleen biologisch afbreekbaar, maar zelfs eetbaar voor de dieren.

De productie kost meer dan voorheen, dus je betaalt wel iets meer voor de diervriendelijke sixpack. De bedenkers hopen grote brouwerijen te inspireren, zodat de productiekosten flink omlaag kunnen en de milieuvriendelijke verpakking de nieuwe standaard voor sixpacks wordt.

 

Lees ook  Terraskoelkast tegen verspilling

Geef een reactie