Duurzame woning voor minder dan een ton

woning-100.000.jpg

PlusWonen

De woning is gebaseerd op het al bestaande, duurzame PlusWonen-concept. Een PlusWoning is optimaal geïsoleerd en heeft een perfecte luchtdichtheid, hét uitgangspunt om energieverlies te beperken.

Hergebruik van water en warmte

Daarnaast wordt een efficiënt installatiesysteem toegepast dat de energievraag vermindert. Bijvoorbeeld door hergebruik van warm douchewater of van de warmte uit de ventilatielucht.

Zonnepanelen

De energieleverende PlusWoning is voorzien van warmte-koude-opslag (WKO) en een zonneboiler. Energie die nodig is om alle (huishoudelijke) apparaten te gebruiken, wordt geleverd door zonnepanelen.

Verduurzaamde bewoners

PlusWonen gaat verder dan alleen het gebouw; ook de bewoner wordt ‘verduurzaamd’. Alle eigenaren van een Pluswoning krijgen van een energieconsulent uitleg hoe ze zo bewust mogelijk met energie om kunnen gaan.

Flexibel systeem

Met PlusWonen kunnen appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen worden gebouwd. Daarbij is de inspraak van de uiteindelijke bewoner groot. Wel of geen aanbouw, de mate van energiezuinigheid; de gebruiker bepaalt.

Lees ook  Culinaire lelijke eendjes krijgen een kans

Geef een reactie