Duurzaam huisje op de hei

tiny-house-marjolein

De tiny house-trend is overgewaaid naar Nederland. Wonen in een klein huisje is goed voor het milieu, want het heeft weinig impact op de omgeving. In Nederland krijgt de beweging nu ook voet aan de grond.

De ‘tiny house movement’ is in Amerika ontstaan vanuit de wens om onafhankelijk, flexibel, duurzaam en bewust te leven. Tiny houses zijn – je raadt het al – klein, zelfvoorzienend en hebben dus weinig impact op het milieu.

Wassen met regenwater

Eerlijk is eerlijk: hoeveel ruimte heb je nu écht nodig? Marjolein, een van de eerste tiny house-bewoners in Nederland, heeft genoeg aan 20 vierkante meter. Ze woont met haar twee katten in een houten huisje middenin de natuur in Alkmaar. Het huisje is biobased en volledig zelfvoorzienend. Wassen gebeurt met opgevangen regenwater en elektriciteit komt van zonnepanelen op het dak.

Slimme indeling

Om de kleine oppervlakte optimaal te benutten is het huisje slim ingedeeld. De trap dubbelt als kast, net als de bank, die trouwens ook om te toveren is tot eettafel.

Nieuwsgierig?

Marjolein organiseert elke eerste zaterdag van de maand een open middag. En via Stichting Tiny House Nederland kun je de beweging in Nederland volgen en inspiratie opdoen voor je eigen tiny house.

Lijkt het jou wat, wonen op 20 vierkante meter?

 

 

Lees ook  Eetbare sixpackhouder moet zeedieren redden

Geef een reactie