Duurzaam en gedurfd: de nieuwe collectie van Mango

Mango duurzaam kleding

Fashion alert! Ook Mango heeft eucalyptushout ontdekt en maakte er een duurzame kledingcollectie van. Van de stijl moet je houden, maar het duurzame initiatief verdient al een dikke like.

Naast de stof Tencel van eucalyptus, gebruikte Mango ook organisch en gerecycled katoen en gerecycled polyester voor de ‘Committed’-collectie. De stoffen zijn geverfd met milieuvriendelijke inkt en Mango gebruikte waterbesparende technieken.

Duurzaam, niet duur

De collectie bestaat uit 45 items voor mannen en vrouwen. Dat duurzaam niet dúúr hoeft te zijn, bewijzen de bescheiden prijskaartjes: een t-shirt kost € 15,99, een jurkje € 29,99 en het duurste item, een gilet-jas, kost € 99,99. Al heeft Mango hiervoor wel bewust wat ingeleverd op de marge.

Natuurlijke trend

De Committed-collectie is 100% duurzaam, maar ook de rest van Mango’s collectie is al voor 44% gemaakt voor natuurlijke stoffen. Ook brengt Mango het watergebruik van processen, kledingstukken en installaties in kaart, met als doel nog meer water te kunnen besparen. Mango is goed bezig!

PS: wij overwegen het oranje jurkje voor Koningsdag, wat jij?

Lees ook  Met bodempjes nieuwe verf maken

Geef een reactie