Duurzaam dromen onder bamboe beddengoed

Dekbed.JPG

Ondernemer Inge Koekkoek zocht naar beddengoed dat net zo zacht en luxe aanvoelde als in hotels. Tevergeefs. Daarom besloot ze zelf maar aan de slag te gaan. Voor haar collectie gebruikt ze uitsluitend ecologische en duurzame materialen.

Ontdekking

Haar nieuwste ontdekking is bamboe. Van bamboe kun je dus ook textiel maken! Omdat de bamboeplant geen chemicaliën of bestrijdingsmiddelen nodig heeft om goed te groeien, is de stof antibacterieel. Ter vergelijking: voor doorsnee katoen heb je veel water, pesticiden en kunstmest nodig.

Bamboe heeft genoeg aan natuurlijke regen en groeit dus ook als een tierelier zonder extra bewatering. Meneer katoenplant komt alleen tot bloei met extreem veel kunstmatige beregening. Niet erg efficiënt dus. Bovendien neemt bamboe vier keer zoveel CO2 op als andere houtsoorten én gaat het bodemerosie tegen.

Een meter per dag

Het bamboesoort dat gebruikt wordt voor het beddengoed is moso bamboe. Dat is met een meter per dag de snelst groeiende soort onder de bamboes. Voor het textiel worden alleen de zijtakken gebruikt, zodat de plant ieder jaar opnieuw geoogst kan worden.

Bamboetextiel is volledig biologisch afbreekbaar. Wees gerust, dat proces begint pas in de vuilnisbak en niet eerder. Je hebt je eigen bamboe dekbedovertrek vanaf €109,95.

Lees ook  Online shoppers slopen het milieu

Geef een reactie