Drone gemaakt van mueslirepen

eetbaredrone

Een eetbare drone die voedsel aflevert op moeilijk bereikbare plekken en rampgebieden? Het is de toekomst volgens de Britse veteraan Nigel Gifford.

Tijdens een ramp hebben mensen in afgelegen gebieden vaak dagenlang geen toegang tot voedsel. Militaire vliegtuigen en parachutes worden dan ingezet om deze mensen van eten te voorzien. Deze methode kost niet alleen veel geld maar is ook heel onnauwkeurig. Veel hulpgoederen belanden daardoor op de verkeerde plek. Zonde! Nigel Gifford en zijn bedrijf Windhorse Aerospace kwamen met een oplossing: de ‘Pouncer’, een supernauwkeurige drone die is gemaakt van eetbare materialen.

Vleugels van mueslirepen

De Pouncer heeft een frame van hout dat na de landing hergebruikt kan worden als bouwmateriaal of brandstof. In de romp is ruimte voor 50 kilo voedsel. Maar het mooist zijn de vleugels: die wil Gifford maken van mueslirepen of ander voedsel.

Ready for take-off

Een navigatiesysteem stuurt de onbemande Pouncer naar het rampgebied. Piloten blijven zo buiten gevaarlijke gebieden. Vlak voor de landing opent de parachute, waardoor de drone zachtjes op precies de juiste plek kan landen. Veilig én nauwkeurig dus. Gifford verwacht dat de eetbare drones rond april 2017 klaar zijn voor gebruik. Je droomt dus niet als je volgend jaar een zwerm mueslirepen voorbij ziet vliegen!

Lees ook  WIN: kookboek van Happinez!

Geef een reactie