Clean machine: deze duurzame plantjes zorgen voor frisse lucht

Ogreen clean machine

Ben jij net als wij gevallen voor de urbanjungle-hype? Hoe meer plantjes, hoe beter. Sommige plantjes zijn nóg beter dan andere, omdat ze de lucht zuiveren. Groen én gezond!

De plantjes van Ogreen zijn ‘clean machines’: planten met een serieuze luchtzuiverende werking. Alleen planten met de power om minimaal 10 vierkante meter lucht te zuiveren, komen in aanmerking als clean machine.

Frisse lucht in huis

Dat kunnen onze huizen goed gebruiken, want de lucht binnen is 5 tot 10 keer slechter dan buiten. Dat komt door chemische uitstoot van bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. De plantjes nemen schadelijke chemische stoffen én CO2 uit de lucht op en zetten dit om in zuurstof. De bladeren vangen ook nog eens fijnstof af.

77 vierkante meter

Bij elke clean machine vermeldt Ogreen hoeveel vierkante meter lucht hij zuivert. De krachtigste clean machine heet – terecht – de Emperor, die zuivert maar liefst 77 vierkante meter. Dan ben je snel klaar! Kiezen voor een hoop kleintjes kan natuurlijk ook, als je voor het urbanjungle-effect wil gaan. Superhandig: je kunt de plantjes gewoon online bestellen.

Duurzaam gekweekt

Behalve gezond, zijn de plantjes van Ogreen ook duurzaam. De clean machines hebben een keurmerk voor duurzame kweek en de plantenpotjes zijn gemaakt van duurzaam materiaal.

Wij zijn fan! Jij ook?

Lees ook  Win: natuurlijk waspakket van Seepje

Geef een reactie