Bouw je eigen plastic recyclingbedrijf!

precious plastic

Zelf je plastic recyclen? Klinkt te mooi om waar te zijn. Toch kan het. Ontwerper Dave Hakkens van Precious Plastic ontwierp machines die je zelf eenvoudig thuis kunt nabouwen. En met de instructievideo’s leer je vervolgens zelf kunststof te recyclen.   

Veel producten zijn gemaakt van plastic. Maar dat kunststof zwerft na gebruik rond en brengt zo schade toe aan het milieu. Zonde, vond Hakkens en kwam zo op het idee om zelf plastic te gaan recyclen. Hij maakt er onder meer schalen, lampen, vazen, snijplanken en gereedschap van. Hakkens zette de blauwdrukken van de machines online. En die zijn gratis te downloaden. Zo wil hij anderen aansporen kunststof om te zetten tot nieuwe materialen. Zo houd je jouw eigen omgeving vrij van rondzwervend plastic. En wie weet kun je zelfs je eigen productiebedrijfje beginnen.

Doe het zelf!

Hakkens produceerde vier machines; een shredder die het plastic vermaalt tot kleine schilfers en drie mallen om het kunststof in verschillende vormen te gieten. Omdat de machines uit simpele materialen bestaan, kan praktisch iedereen de machines maken. Ze zijn bovendien zo ontworpen dat je ze eenvoudig kunt aanpassen of repareren. Naast de blauwdrukken van de machines vind je ook instructievideo’s, lessen over kunststof, tips & tricks en handige sjablonen.

Benieuwd naar de video’s of wil je weten hoe het recycleproces in z’n werk gaat? Kijk dan op http://preciousplastic.com/en/.

Lees ook  Riool als goudmijn?

Geef een reactie