Benzineverspilling luchtig opgelost

HERE-ballon.png

Here here!

Hoe het precies werkt? Aan elke parkeerplek hangt een grote ballon in de vorm van een pijl met de tekst HERE. Die zit met een stevig touwtje aan de straat vast. Rijdt een auto – over het touw – de plek op, gaat de ballon automatisch omlaag. Komt de plaats vrij, dan gaat ‘ie vanzelf weer omhoog.

Rondje van 500 meter

De ballonnen komen als geroepen. De stad telt bijna vier miljoen auto’s en er komen steeds meer bij. Een overschot aan voertuigen dus, maar een tekort aan parkeerplaatsen. Gemiddeld rijden automobilisten een rondje van 500 meter voordat ze een leeg plekje vinden. Doen ze dit elke dag, dan kost dat hen maandelijks 15 kilometer, oftewel 1 liter benzine.

Nooit meer omrijden

Door de ballonnen is eindeloos zoeken naar een lege plek verleden tijd. Met als gevolg een enorme benzine- en kostenbesparing. In slechts één dag gebruikten zevenhonderd auto’s 23 liter minder benzine. Daarmee bespaarden zij – gezien de literprijs van € 1,65 – samen bijna € 14.000,-!

Dat dit initiatief van een tankstation komt, is overigens wel opvallend. Het levert hen – door de benzinebesparing – immers minder inkomsten op. Aan de andere kant bezorgt het hen wel meer naamsbekendheid. En natuurlijk een schonere planeet.

Lees ook  WIN: BEAUTYWORKSHOP

Geef een reactie