Belgisch bier in de pijpleiding

retro

Sinds afgelopen weekend zit er niet alleen olie en gas in de pijpleiding, maar ook Belgisch bier. Vanuit de Brugse stadsbrouwerij de Halve Maan stromen Brugse Zot en Straffe Hendrik via een ondergrondse bierleiding rechtstreeks naar de bottelarij buiten het centrum.

Zesduizend liter bier stroomt er per dag door de drie kilometer lange bierpijp. De leiding loopt onder het historische stadscentrum van Brugge en brengt het bier van de Halve Maan naar de bottelarij. Het idee voor deze drie kilometer lange bierpijp ontstond vijf jaar geleden en is een antwoord op de toenemende populariteit van het Belgische bier.

met-verkeersbord_bewerkt%ef%80%a6Dubbele winst

Twaalf keer per dag reden zware tankwagens door het historische centrum van Brugge om de twee bekende Belgische biertjes te vervoeren. Niet alleen een belasting voor het milieu, maar ook gevaarlijk voor toeristen en inwoners. De bierpijpleiding is dan ook dubbele winst: vermindering van milieuvervuiling en toename van stadsveiligheid. En, niet onbelangrijk, het bier smaakt er niet minder door.

Levenslang gratis bier

De kosten voor het bierproject zijn niet mals: 5 miljoen euro. Daar kun je wat biertjes van brouwen. Voor dit project werd daarom de hulp van de crowd ingeschakeld en dat was een succes: meer dan 350.000 euro leverde de crowdfunding campagne op. Het geheim van dit succes? Sponsors kunnen hun leven lang elke dag genieten van een gratis Brugse Zot. Meedoen kan helaas niet meer, dan maar hopen op een lek in de pijpleiding?

Lees ook  Vrieskou in je voordeel

Geef een reactie