Apple is groen bezig

Apple is groen bezig

Volgens Greenpeace is Apple al drie jaar lang het meest milieuvriendelijke techbedrijf. Nu doet Apple daar nog een schepje bovenop met een nieuwe groene belofte: het gaat haar producten in de toekomst volledig maken van gerecyclede materialen. De vraag is alleen: wanneer?

Onze smartphones barsten van kostbare grondstoffen: kobalt, tantaal, wolfraam en goud. Het winnen van deze materialen is allesbehalve milieuvriendelijk. Apple belooft hiermee in de toekomst volledig te stoppen, staat in het nieuwe Environmental Responsibility-rapport.

iPhones recyclen

Hoe en wanneer? Dat weet Apple nog niet, geeft het bedrijf meteen toe. De eerste stap is in ieder geval gebruikers stimuleren om oude iPhone’s in te leveren, zodat de stoffen daarin hergebruikt kunnen worden.

96% duurzame energie

Qua duurzame energie zit het al snor bij Apple. Alle winkels, kantoren en datacentra draaien voor 96% op duurzame energie. De zonne-installatie bij het datacenter in Nevada krijgt er de komende jaren nog eens 200 megawatt bij.

Drijvend zonnepark

Apple stimuleert ook leveranciers om te verduurzamen. Zeven grote leveranciers hebben beloofd om Apple-producten eind volgend jaar met 100% duurzame energie te produceren. Een leverancier in Japan heeft met hulp van Apple geïnvesteerd in een drijvend zonnepark.

Groen bezig, Apple!

 

Lees ook  Vette winst voor het milieu

Geef een reactie