Het Amsterdamse IJ over in een kabelbaan?

Naamloos

Er komen steeds meer woningen en populaire horeca bij aan de overkant van het Amsterdamse IJ. Daarom is het druk, drukker, drukst op de pontjes achter het Centraal Station. In Amsterdam denken ze daarom al een tijdje na over hoe de ‘oversteek over het IJ’ beter kan. Er is onlangs besloten tot een fietsbrug, maar waarom niet óók een duurzame kabelbaan?

Duurzaam: 100% elektrisch

Een bezoek aan Filmmuseum Eye brengen, de oversteek maken naar het centrum voor een dagje shoppen, naar het werk en de fiets mee? Het kan allemaal met de 100% elektrische kabelbaan!  Doordat de kabelbaan werkt op groene stroom, notabene opgewekt uit het IJ, is dit duurzame initiatief volledig zonder uitstoot van C02 of fijnstof.

Meer mobiliteit

Twee enthousiaste Amsterdammers proberen de Amsterdamse politiek, plaatselijke bedrijven, enthousiaste particulieren en welwillende investeerders al een aantal jaar mee te krijgen met hun initiatief voor een kabelbaan. Ze willen hiermee een positieve bijdrage leveren aan de mobiliteit, bereikbaarheid en leefbaarheid in Amsterdam. En de fun natuurlijk!

Serieus onderzoek 

Inmiddels wordt serieus de mogelijkheid onderzocht een kabelbaan aan te leggen tussen de Amsterdamse Houthaven en het nieuw te ontwikkelen woongebied Haven-Stad, waar 40.000 tot 70.000 nieuwe woningen zullen komen.

Lees ook  Groen rijden op stoom

Geef een reactie