Gratis geld voor je verbouwing

shutterstock_96001175

Zin om je stulpje eens lekker te verduurzamen? Want da’s fijn voor onze aardbol en je portemonnee. Goed nieuws: de overheid betaalt mee! Dit jaar is er maar liefst 70 miljoen beschikbaar voor je groene verbouwplannen.

Het geld is bedoeld voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Particulieren en bedrijven mogen een beroep doen op het potje. Voor een zonneboiler krijg je bijvoorbeeld 500 euro of meer, afhankelijk van de jaaropbrengst. Voor een pelletkachel, die werkt op geperste houtsnippers, krijg je 50 euro per kW vermogen van de kachel, met een minimum van 500 euro.

Nog niet op
Je zou misschien denken dat mensen massaal op die subsidie duiken, maar dat valt mee. Tot nu toe werden er 3702 aanvragen gedaan, goed voor iets meer dan 11 miljoen subsidie. Er is dus nog best wat over. De subsidieregeling is een meerjarenplan, maar per jaar wordt het budget opnieuw vastgesteld.

Nog meer subsidie
Zie jij subsidie wel zitten? Ga naar www.rvo.nl/subsidies-regelingen voor de voorwaarden. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. En op is op. Sommige gemeenten bieden trouwens extra subsidies voor lokale projecten. Kijk daarvoor op de website van jouw gemeente.

Lees ook  Coole caravan

Geef een reactie