8 handige tricks met koffiedik

koffiedik

Ben je liefhebber van filterkoffie, dan gooi je dagelijks misschien filters vol koffiedik weg. Not anymore! We hebben namelijk 8 superhandige tips om koffiedrab slim te gebruiken.

1. Scrub met koffiedik

We love homemade verzorgingsproducten (zoals deze deo), dus deze DIY voor koffiescrub gaan we snel proberen! Ruikt heerlijk en schijnt zelfs goed te zijn voor cellulitis.

2. Laat je haar glanzen

Heb je dof haar? Voeg een beetje drab toe aan je shampoo en je haar gaat prachtig glanzen. Blondines opgelet, koffie kan kleur afgeven!

3. Geef groen een boost

Ook planten en bloemen worden blij van koffiedik. Er zit namelijk fosfor, kalium en stikstof in, wat goed werkt als mest. Gewoon een beetje toevoegen aan water of potgrond. Ook is koffiedrab een perfecte voedingsbodem om oesterzwammen te kweken.

4. Jaag ongewenste dieren weg

Er zijn ook wezens die juist níét van koffie houden, zoals slakken en katten. Daarom is koffiedrab een perfecte remedie tegen slakken en katten in de tuin. Strooien maar!

5. Neem vieze geurtjes weg

Koffiedik is een effectieve geurvreter. Zet een schaaltje en de koelkast om vieze luchtjes op te nemen of vul er stinkende sportschoenen mee. Binnen no-time ruiken ze weer fris! Knoflook gesneden? Was je handen met koffiedik en de geur is verdwenen.

6. Ontstop je gootsteen

Je gootsteen ontstoppen met agressieve chemicaliën? Niet nodig, want koffiedik does the trick! Mix het met gekookt water en een klein beetje afwasmiddel en verstoppingen zijn verleden tijd.

7. Werk krasjes weg

Deze hebben we nog niet geprobeerd maar schijnt echt te werken: je kunt met koffiedik krasjes in je meubels wegwerken. Smeer krassen op donkere meubels in met een beetje drab, even wrijven en afnemen met een schone doek.

Lees ook  Win: insectenchoco!

8. Verwijder vet

Hardnekkige vetresten in je pannen? Met een beetje drab boen je het makkelijk weg.

Kende jij deze tricks al?

Geef een reactie