WIN: een vijfgangendiner voor twee!

winactie vega popup

De Vega Pop-up van chef-kok Friedjof Kempenaar is een culinaire knaller. Na Rotterdam popt het vegetarische en veganistische restaurant in februari en maart tijdelijk up in Utrecht. Greenzine mag een vijfgangendiner voor twee weggeven. Laat van je horen op Facebook om kans te maken!

Bij de Vega Pop-up kan iedereen genieten van overheerlijke verantwoorde vis- en vleesvrije vondsten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vloeibare bonbon van kerrie, appel en kokos of een chocoladedessert met bloemen?

2000 likes

Friedjof Kempenaar kwam op het idee voor het restaurant omdat in zijn omgeving merkte dat “vegetariërs al jaren in het verdomhoekje zitten. Ze worden vaak afgescheept met een geitenkaassalade. Toen ik op Facebook vroeg of er behoefte was aan een vegetarisch concept, explodeerde mijn profiel. Het bericht had in no-time 2000 likes. Een proef in de Cruise Terminal Rotterdam was meteen uitverkocht. Zo begon de Vega Pop-up. En nu zitten we dus tijdelijk in Utrecht.”

In de gloria

In Rotterdam was de Vega Pop-up zo’n succes dat de zaak langer bleef dan gepland. Kempenaar kreeg vanuit heel Nederland en België lovende reacties. “Vooral veganisten zijn helemaal in de gloria. Zij worden in de horeca vaak aangekeken alsof ze een enge ziekte hebben. Ze krijgen een bak sla en verder niks. Voor drie niet-vegetariërs in de keuken was het een ontdekkingsreis om daar iets voor te bedenken, maar blijkbaar is het ons gelukt.”

De Vega Pop-up is tijdelijk gevestigd in evenementenlocatie CitySense, St. Jacobsstraat 12 in Utrecht.

 

Lees ook  Win: een boodschappentas van festival banieren

Geef een reactie