7 redenen om een e-bike te kopen

e-bike.jpg

1: ze maken fietsen nog leuker

Nederlanders houden van fietsen, behalve als we tegenwind hebben. Met een elektrische fiets heb je daar geen last van. Door de trapondersteuning lijkt het net of de wind altijd in je rug blaast.

2: ze zijn hip

Van mama-fiets tot mountainbike, ze zijn tegenwoordig allemaal als elektrische fiets verkrijgbaar. En doordat de accu’s en de aandrijving steeds subtieler worden weggewerkt, zie je bijna het verschil niet meer met een normale fiets.

3: ze zijn happening

Uit onderzoek blijkt dat negen van de tien Nederlanders elektrische fietsen hip vindt. En meer dan een kwart van de Nederlanders wil zijn huidige fiets straks vervangen met een e-bike.

4: er gelden geen moeilijke regels

Een e-bike met trapondersteuning is voor de wet geen snorfiets, maar een gewone fiets. Je hebt dus niks te maken met moeilijke regeltjes, zoals een kenteken, een aparte wa-verzekering en een rijbewijs.

5: je krijgt steeds meer waar voor je geld

Een e-bike is niet goedkoop. De prijzen beginnen bij zo’n 1000 euro. Maar de kwaliteit van de fietsen en vooral van de accu’s en motoren wordt elk jaar beter. In de afgelopen drie jaar is de actieradius van de modellen verdubbeld.

6: ze kunnen een eind

Met maximale trapondersteuning (dan hoef je zelf bijna geen kracht te zetten) kun je op een nieuw model makkelijk 50 kilometer fietsen. In plaats van met de auto, zouden heel wat Nederlanders daarmee zonder zweten naar hun werk kunnen fietsen.

7: ze zijn groen

De enige CO2-uitstoot tijdens een ritje met een elektronische fiets is afkomstig van de fietser zelf. Bovendien zijn moderne e-bikes fluisterstil. Je kunt er dus met gerust hart een natuurgebied mee doorkruisen.
 

Lees ook  In de wolken door raamloos vliegen

Geef een reactie