5 keer je smartphone slim opladen

collage.jpg

Slimme manieren om je smartphone op te laden schieten als paddenstoelen uit de grond. Eerder schreven we al over een sticky stopcontact, elektrische bikini en lantaarnlader. Hier nog vijf foefjes.

1. Handige windmolen

Deze uitvinding ligt voor de hand, maar is daarom niet minder effectief: een draagbare windmolen! Je klapt ‘m uit, zet hem neer en plugt je telefoon in via een USB-aansluiting. Handig voor op de camping of op het strand. Moet er natuurlijk wel een windje staan.

2. Duurzame dorstlesser

Nog zo’n praktische gadget: de onE Puck-onderzetter. Die zet hitte van een kop koffie of kou van een colaatje om in elektriciteit. Een duurzame dorstlesser voor je energieslurpende smartphone dus.

3. Voetbalfoefje

Houd jij van een stevige pot voetbal? Mooi, want ook dat is een manier om je telefoon op te laden. En wel met de Soccket-bal. Die slaat bewegingsenergie op in de inwendige accu. De bal is eigenlijk bedoeld om kinderen in ontwikkelingslanden (waar elektriciteit vaak schaars is) een duurzaam – én ingebouwd – leeslampje te gunnen. Een mooi initiatief, maar dus ook handig voor je smartphone.

4. Gas erop!

Kokkerellen op de camping is niet alleen traditionele noodzaak, het is ook een nuttige manier om aan stroom te komen. Tenminste, als je de HALO Fuel Cell gebruikt. Dit is een klein kastje dat energie uit brandstofcellen opvangt en past op alle standaard gastanks. Good to know: je kunt er twee smartphones op aansluiten.

5. Slimme schoenzolen

Wist je dat je dagelijks gemiddeld vier kilometer te voet aflegt? Precies genoeg om je telefoon op te laden met deze high-tech inlegzool. Hij zet je stappen om in energie en slaat die op in een batterijtje om je enkel. Via Met USB-kabel sluit je je telefoon hier weer op aan. Zo heb je dus altijd een volle accu bij de hand, euh… voet.

Lees ook  Restaurant van restjes

Geef een reactie